Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stort favoritskap vilar på Västerås

Stort favoritskap vilar på Västerås

Publicerad

Klassiska Västerås SK tog ett historiskt guld på damsidan förra efter ett straffdrama på Studenternas i Uppsala. På dagens upptaktsträff var de flesta överens om att det blir Västerås som försvarar guldet. – Vi tycker att det är kul att vara bra och att ligga i framkant av bandyn, säger förra årets bästa spelare, Malin Persson till SVT Sport.

Västerås stod för en magisk fjolårssäsong. När man bärgade årets Svenska Cupen-titel fullänande man en smått sensationell trippel med vinster i ligan, Svenska Cupen och internationella turneringen World Cup. På dagens upptaktträff i Stockholm var de flesta överens om att Västerås också kommer att försvara sin titel från förra året.

 – Vi tycker att det är kul att vara bra och att ligga i framkant av bandyn, säger förra årets bästa spelare, Malin Persson till SVT Sport.

Skutskär får ses som fjolårets ständiga tvåa då man förlorade mot just VSK i alla tre finaler. Med spelande tränaren tillika sexfaldiga skytteligavinnaren, Johanna Pettersson, vid rodret så hoppas Upplänningarna på en mer lyckosamt 2020.

– Det är klart man vill stå med bucklan i mars. Men det är ett hårt arbete som krävs som vi tar steg för steg, säger Pettersson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer