Sverige körde planenligt över Ungern. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svensk kross i kvartsfinalen

Det blev utklassning när regerande världsmästarna Sverige vann kvartsfinalen i bandy-VM i ryska Chabarovsk. Vinstsiffrorna mot Ungern blev 16-3.

De svenska herrarna hade inga problem att ta sig vidare till semifinal i bandy-VM som spelas i Ryssland. Sverige krossade Ungern med hela 16-3, varav sju av målen kom i första halvlek.

Efter 55 spelade minuter, och Sverige ledde med 8-0, bytte Ungern målvakt. Vilket inte gjorde någon större skillnad. Ungraren Tibor Botlik hann knappt kliva in på isen innan Hans Andersson sköt in 9-0.

I den 78:e minuten lyckades till slut Ungerns Peter Jankovics spräcka nollan men firandet blev kortvarigt då Simon Jansson gjorde sitt tredje mål i matchen minuten senare.

Började producera mål

Ungern vaknade till efter att deras första mål gjordes. Man lyckades göra sina tre mål på endast sju minuter. Men det räckte inte och Sverige lyckades ta sig vidare till semifinal utan oro.

Sverige möter Kazakstan i semifinalen som spelas imorgon, lördag.