Foto: Bildbyrån

Sverige tror inte på bandy-VM i oktober

Uppdaterad
Publicerad

Årets bandy-VM för herrar har redan flyttats från april till oktober. Men att det ska bli en turnering i ryska Irkutsk då känns otroligt med tanke på coronapandemins fortsatta utbredning, säger Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson.

– Som svenskar är vi i dag inte tillåtna att åka till Ryssland. Vi får ju ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det finns väl mycket som talar för att vi inte får någon förändring där. Då blir det här en icke-fråga till slut, det vill säga: Vi kommer inte att kunna åka, säger Gustafsson till Radiosporten.

VM är planerat att hållas 3–10 oktober. Det svenska landslaget behöver få ett besked senast om cirka två veckor, säger Gustafsson.

– Ur hälsosynpunkt är det naturligtvis stor risk i dagsläget. Vi vet ju inte vad som händer om en spelare hamnar i sjukdomstillstånd borta i Ryssland.

KLIPP: Västerås tog SM-guld efter galet övertidsdrama

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.