Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Sveriges totala överkörning i VM-premiären

Sverige vann premiärmatchen mot Finland i damernas bandy-VM med 11–2

Villa Lidköpings Tilda ström gjorde fyra mål.

– Vi har fantastiskt fina anfall, över 90 minuter gör vi en bra insats, säger Sveriges lagkapten Matilda Svenler till SVT Sport.

Sverige, som har vunnit de fyra senast världsmästerskapen, kopplade tidigt ett grepp om matchen mot Finland. Matilda Svenler, nybliven svensk mästare med Villa Lidköping, svingade in bollen på hörna redan i första minuten.

– Vi har fantastiskt fina anfall, över 90 minuter gör vi en bra insats, säger hon till SVT Sport.

Finland kvitterade sedan innan Tilda Ström gjorde 2–1 till Sverige till jubel på Eriksson Arena i Åby. 19-åriga Ström var också med och tog SM-guld med Villa Lidköping på Studenternas i lördags.

Drömminuter för Sverige – vann med tvåsiffrigt

I halvtid stod det 4–2 till Sverige. Finland hade chansen, men hoppet släcktes när Emma Ahlander satte 5–2 till Sverige i den 68:e minuten. Om det inte hade lossnat innan så lossnade det definitivt här. Inom loppet av åtta minuter gjorde Sverige fem mål, till 9–2. Tilda Ström gjorde två av dessa mål. Hon fastställde även slutresultatet 11–2 till Sverige med sitt fjärde mål i matchen.

Sveriges lagkapten Matilda Svenler var nöjd efteråt.

– Vi är starka på alla positioner, vi gnuggar på och försöker spela på många spelare och försöker spela en fartfylld och offensiv bandy, säger hon.