• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Tellusspelare deppar efter förlusten mot Gripen. Men klubben når elitserien ändå. Foto: Bildbyrån.

Tellus tackar ja till elitserien i bandy

Uppdaterad
Publicerad

Kvartersklubben Tellus har tackat ja till att spela i elitserien i bandy nästa säsong. Detta efter att IFK Kungälv kastats ut ur elitserien beroende på för dålig ekonomi.

Det bestämdes på ett extrainsatt styrelsemöte under söndagskvällen.

– Vi tackar med glädje ja till platsen, men nu återstår ett stort arbete för att hitta samarbetspartners till den nya organisation som krävs, säger en källa i klubben till SVT Sport. 

Kort efter SVT:s avslöjande bekräftades nyheten av Svenska bandyförbundet.    

Tellus var nära att gå upp på egna meriter i kvalet i början av mars men förlorade den avgörande matchen mot Gripen, innan man fick en ny chans.

Delar hemmaplan med Hammrby

Man spelar på Zinkensdamms IP på Södermalm i Stockholm, vilket också är hemmaplan för tungviktaren Hammarby.

– Målet blir att hänga kvar, förmodligen blir det via ett kval, vi får försöka göra bra prestationer. Men det är flera lag att tampas med där nere. Vi har ju visat vad vi kan tidigare men vi kommer nog vara lite ojämna, det är ju bara tre killar i truppen som testat elitserien tidigare, säger klubbens sportchef Patrik Järmens till Bandypuls.

Det är ett stort steg att gå upp i elitserien.

Ljusdal, som under helgen värvade den förra storstjärnan Michail Svechnikov, tycker att steget är för stort och förklarade i ett tidigt skede att man inte skulle tacka ja till en elitserieplats utan fortsätta i allsvenskan – även om man blev erbjuden en plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.