Vetlanda satte stopp för Hammarby

Efter 11-2-segern senast hade Hammarby ikväll möjlighet att ta sig till semifinal i bandyslutspelet. Men Stockholmslaget föll tungt mot Vetlanda, i en match som blev väldigt spännande efter att Vetlanda höll på att slarva bort sin tremålsledning.

Vetlanda fick en alldeles lysande start i den fjärde kvartsfinalen mot Hammarby.

Efter 24 sekunder gjorde Johan Löfstedt 1-0 till hemmalaget efter en passning från Pontus Vilén, en boll som skar genom Hammarbyförsvaret. I den nionde minuten stod det 2-0 till Vetlanda efter att Patrik Johansson tryckte in bollen på en hög passning.

Knappt halvvägs in i den första halvlek blev Patrik Johansson tvåmålsskytt då han gjorde 3-0. Hammarby reducerade till 3-1 genom Jesper Jonsson.

Hammarby spelade ganska aggressivt, men fick inte något riktigt flyt i spelet. Efter en jättechans för Hammarby kontrade Vetlanda och Daniel Johansson satte elegant 4-1 precis innan halvtidsvila.

Dramatisk andra halvlek

I inledningen av andra halvlek fick Hammarby till en enkel reducering. 4-2 genom Jesper Jonsson, som gjorde sitt tionde mål i kvartsfinalserien. Men Vetlanda svarade och det var lite så det då kändes i matchen.

Under ett kort tidsspann på två minuter gjordes det sedan tre mål. Hammarbys Alan Dzhusoev stod för 5-3 och Stockholmslaget närmade sig. Men återigen bjöd Vetlanda på en snabb replik genom Patrik Johansson som gjorde 6-3 och sitt tredje mål för kvällen.

Hammarby gav sig dock inte, utan spelade upp sig. Dzhusoev gjorde kvickt 6-4 och med kvarten kvar klev Jesper Jonsson fram igen; 6-5 och plötsligt började det kännas väldigt osäkert i Vetlandas försvar.

Det blev en kamp in mot slutsignal, men i den sista ordinarie matchminuten kunde Vetlanda till slut avgöra. Joakim Andersson satte 7-5, assisterad av Patrik Johansson, och Vetlanda tog det halmstrå de hade och såg till att det blir en sista avgörande match.

Efter 2-2 i matcher spelas den sista kvartsfinalen söndagen 25 februari. Vinnaren får möta Sandviken i semifinalspelet.