Västerås gjorde alla fyra målen – fick bara oavgjort 2-2 mot Sandviken

Västerås och Sandviken spelade 2-2 i klassikermötet. Västerås gjorde faktiskt alla fyra målen men två självmål gjorde att det blev oavgjort.

– Vi fick med oss två självmål, säger Albin Airisniemi.

Ekonomisk ombyggda Saik har fått en bra start med nio poäng efter sju matcher.

– Det var tufft där ute, jag har mjölksyra. Det var starkt med en pinne, säger Albin Airisniemi i Saik.

VSK hade både 1-0 och 2-1 men tappade poäng efter två självmål.

– Det är surt att vi har bägge skridskorna på deras mål, säger målvakten Henrik Kjellsson.

Precis efter att Jesper Hvornum blivit utvisad för Saik kvitterade gästrikelaget till 2-2. David Brodén spelade in bollen från vänstersidan och den gick i mål via en VSK-skridsko, hans andra mål på det sättet i matchen.

Innan kvitteringen hade Saik ett skott i stolpen.

På tilläggstid i den första halvleken gjorde Saik-målvakten Joel Othén en fin fotparad på Janne Rintalas fräsande skott. Joel Engström fick tag på returen och skickade in 2-1 för Västerås.

– Jag har längtat efter att göra det första målet. Det är alltid kulatt göra mål och det gav energi, sade Engström till Bandyplay efter första målet för säsongen.

Västerås fick en smakstart. Redan i den sjätte minuten slog TobiasHolmberg en öppnande passning till frie Robin Andersson som skickade in1-0.

Saik hann med att missa en straff innan man kom i ett fint anfall som slutade med ett självmål av en VSK-spelare.David Brodén i Saik fick 1-1-målet eftersom man inte har självmål i bandy.