Västeråsglädje efter Robin Anderssons 3-3-mål Foto: Bildbyrån

Västerås fick sista ordet i Vänersborg

Efter förluster mot Sandviken och Vetlanda fick Västerås äntligen ta en tvåpoängare då man besegrade Vänersborg borta med 4-3 (3-3)

– Idag gjorde vi vad vi bestämt, sa Västerås Rasmus Sjöström till Sportbladet.

Vänersborg inledde med att ta ledningen efter bara en minut efter en elegant frispelning över halva plan fram till Ilja Grachev som inte gjorde något misstag.

Västerås replikerade efter tio minuter av Robin Andersson.

Hemmalaget tog ledningen både två och tre gånger i den första halvleken, men Västerås kom hela tiden tillbaka. Grachev stod för två mål och Emil Viklund det tredje, medan Västerås målskyttar var Robin Andersson 2 och ett av Joel Engström.

Många hörnor

Andra halvlek blev inte lika målglad. Västerås tog tidigt ledningen med 4-3 genom Magnus Joneby, men sen blev resten av matchen ett ställningskrig. Lagen producerade många hörnor (16-11 till Vänersborg) men det var bara Ilja Grachevs 2-1-mål som resulterade.

Vänersborg hade två hörnor under den sista övertidsminuten, men inte heller de gav något.

– Vi skapade många hörnor men vi får inte in bollen, sa Vänersborgs Robin Lundqvist.

KLIPP: Västerås och Broberg bjöd på målfest (24 november 2020)

Vänersborg-Västerås 3-4 (3-3)

Mål, Vänersborg: Ilja Grachev 2, Emil Viklund Västerås: Robin Andersson 2, Magnus Joneby, Joel Engström

Utv, Vänersborg: Lukas Forsström 10, Joakim Johansson 10

Domare: Team Gustav Bortas