Västerås målvakt räddade åtta frilägen

Uppdaterad
Publicerad

Västerås vann i Bollnäs med 7-4 och befäste den sista direktplatsen till kvartsfinalen. Målvakten Henrik Kjellsson räddade åtta, nio frilägen och var stor matchvinnare.

– Kjellsson är fantastisk, säger Martin Landström som satte två mål för VSK till SVT Sport.

Västerås var hela tiden steget före på Sävstaås och när Bollnäs tryckte på för att krympa avståndet stod Henrik Kjellsson i vägen.

– Kjellsson är fantastisk. Han är landslagsaspirant av en anledning, säger Martin Landström som gjorde 1-0 och 3-1 för Västerås.

– Jag tycker att vi har lägen att avgöra den här matchen tidigare men två poäng med hem till Västerås var vad vi skulle ha i dag. Det ska vi vara glada för. Vi låg på defensiven och gör det bra, sammanfattar Landström.

”Satte inte defensiven”

Bollnäs har det tyngre i den nedre regionerna av tabellen med tio förluster på 19 matcher.

– Vi kom in lite fel och defensiven satte vi inte alls. Det är uppförsbacke när de gör 4-1 men resten av matchen tycker jag att vi gör bra, säger 39-årige veteranen Hasse Andersson som innan den här säsongen gjorde 22 säsonger i Edsbyn.

Det var tungt att bränna åtta, nio öppna frilägen.

– Vet inte hur många lägen, vi borde ha satt både två, tre och fyra baljor och då är det tungt att ta igen och då förlorar man bandymatcher men vi får gneta på. Det var något öppet mål och vi får kämpa medan de gör lättare mål, säger Andersson.

KLIPP: Edsbyn sänkte Bollnäs med dubbla klassmål (26 dec 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.