Lagkaptenen Charlotte Selbekk visade vägen för sitt Västerås med fyra poäng. Foto: TT

Västerås satte stopp för Villadamers mäktiga svit

Uppdaterad
Publicerad

Det regerande mästarlaget Villa Lidköping förlorade toppmötet i Västerås med 6-3 och åkte på sin första förlust på elva månader. Västerås överraskade och tog över serieledningen.

– Vi har jobbat mot det här hela tiden och det är klart att det varit motigt under några år när de har seglat iväg lite, säger Bella Aronsson till VLT.

Därmed tog man revansch för klubbfärgerna efter att Villas herrlag någon timme tidigare vunnit mot Västerås med 7-2 i samma hall. Det var VSK-damernas första vinst mot Villa på nästan tre år – januari 2020.

Senaste förlusten 29 januari

Det var den 29 januari som AIK slog Villa med 5-4. Sedan dess hade Villas damer vunnit 21 raka matcher i elitserien slutspel och svenska cupen.

När lagen möttes i finalen i svenska cupen i oktober vann Villa med förkrossande 10-2.

Inför dagens möte hade båda lagen sex raka inledande segrar, där Villa gjort 70 mål och Västerås 40.

Fyra poäng av lagkaptenen Selbekk

På tilläggstid rann lagkaptenen Charlotte Selbekk igenom på vänsterkanten och placerade in 6-3 och noterades för sin fjärde poäng (2+2).

– Nu har vi bestämt oss och präntat in i skallarna att vi ska ta dem och det gjorde vi i den här matchen, säger Aronsson inför 425 i ABB Arena.

När Villa tryckte på för att reducera vid 4-2 stack VSK upp och Selbekk sköt ett skott som blev ett hopslag och en perfekt passning till Edit Ljung som lade bollen till rätta och klippte in viktiga 5-2. Villa tog en timeout för att formera styrkorna utan att kunna sätta tryck och åkte på en sällsynt förlust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.