Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Max Mårtensson skriker ut sin smärta – skadar sig igen Foto: Bandypuls

Västerås SK ryckte, tappade och ryckte igen i SM-finalreprisen

Uppdaterad
Publicerad

Västerås SK ryckte i från till 3-0 tappade till 3-3 men ryckte igen och vann med 6-3 mot Villa Lidköping i en repris på SM-finalen.

En otäck olycka på Max Mårtensson grumlade dock segerglädjen.

– De rapporter jag fått tyder på att det inte blir något mer spel i i år, säger VSK:s tränare Micke Carlsson.

Martin Landström slog hörnan fram till 4-3, gjorde själv 5-3 efter ett fint solomål från halva plan där han lyckades få in bollen från snäv vinkel och avslutade sedan med att sätta 6-3 där han återigen tog sig fram på vänsterkanten.

– Det var en rolig bandymatch men vi lyckades inte punktera matchen, vilket vi skulle gjort tidigare. De fick lite momentum vid 3-3 men efter timeouten lyckas vi vända tillbaka igen, säger VSK:s Daniel Johansson i Bandypuls livesändning.

Västerås vann finalen på Studenternas i Uppsala i våras med 3-2 efter förlängning. Nästa år kommer finalen att spelas i Västerås hemmaborg och laget testade känslan med att vinna.

”Vi var tvungna att chansa”

– Det var stressat och hafsigt från vår sida. När vi gjorde 3-3 kändes det jättebra men de gjorde 4-3 efter en hörna och då var vi tvungna att chansa och då kontrar de in två mål, säger Villas Martin Karlsson. Villa gick från 3-0 till 3-3 på mindre än fyra minuter.

”Inte något mer spel i år”

Efter en halvtimmes spel råkade Västerås Max Mårtensson ut för en olycka efter en kollision med Erik Säfström som inte såg så allvarlig ut men VSK-spelaren hade stora smärtor och skrek ”den är av” och pekade mot nedre delen av benet, enligt Bandypuls livesändning.

Mårtensson föstes sedan ut på bår innan han fördes till sjukhus för undersökning. Han har haft två benbrott de senaste två åren innan kvällens olycka.

– Jag vet att bara att det inte är bra men han är på lasarettet. De rapporter jag fått tyder på att det inte blir något mer spel i i år. Han kände direkt vad det var och kan ställa diagnoser. Jag lider verkligen med honom, säger VSK:s tränare Micke Carlsson.

Västerås SK–Villa Lidköping 6–3 (2–0)

Mål:

1–0 (5) Viktor Spångberg

2–0 (17) Christoffer Fagerström (Viktor Spångberg)

3–0 (49) Jesper Jonsson

3–1 (67) Petter Björling (Johan Löfstedt)

3–2 (70) Martin Karlsson (Christoffer Edlund)

3–3 (71, hörna) Christoffer Edlund (Erik Säfström)

4–3 (77, hörna) Daniel Johansson (Martin Landström)

5–3 (88) Martin Landström (Oskar Alfredsson)

6–3 (88) Martin Landström

Hörnor: 10–13

Utv, VSK: – Villa: 1×10

Domare: Anders Berg

Publik: 1481

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.