Färdigbyggd Villa nollade Västerås i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Villa vann seriefinalen mot Västerås med smått osannolika 7-0, ett styrkebesked inför det kommande slutspelet och den hägrande SM-finalen i Uppsala.
– Villa är färdiga som lag och vi är inte det. Vi har tid att jobba oss ikapp, det är ett par månader kvar, säger Västerås tränare Michael Carlsson och har Studenternas IP som målbild för mesta mästarna.

Det var annars en ganska jämn första halvlek trots att det stod 4-0 på resultattavlan.

– Det är jämnt men de har fått med sig målen, sade VSK:s Magnus Joneby i pausen. Hur som helst var 4-0 alldeles för stora siffror sett till vad som hänt på planen.

– Det var kul. Det kändes konstigt att leda en jämn första halvlek med 4-0, tycker nästan att det var snäppet bättre än oss första halvtimmen, och vi sa att vi skulle vara med rejält i andra halvlek och i andra halvlek tar vi över matchen. Det är harmoni i laget och vi var taggade inför den här matchen. Det har känts bra för mig och hela laget på slutet, säger fyramålsskytten Joakim Andersson, som jagar en VM-plats, till Bandyplay.

Joakim Andersson fixade hattrick när han tricksade med bollen, lät den studsa ner på isen och drog in 6-0 på halvvolley med ryggen mot målvakten. Det var lekfullhet med stort självförtroende. 7-0 var en fin macka från högerkanten där Felix Pherson jobbade fram läget. Andersson behövde bara hålla fram klubban framför mål.

”Villa leker”

I upptakten av den andra halvleken blev Joakim Andersson serverad av den förre Vetlandakompisen Johan Löfstedt men satte sopren bollen i ribban.

Ett par minuter senare gjorde Joel Broberg 5-0 efter att ha placerat sig i ett bra läge framför målburen. Arkitekten bakom målet var Johan Löfstedt som dribblade sig fram på höger sida i straffområdet och hittade den frie Broberg. Fansen, 4 043 hade sökt sig till arenan, började sjunga ”Villa leker”.

– Vi får en tuff start på matchen och när de gör 4-0 precis före pausen, vi hade maxoflyt i första halvlek. Vi kommer att vara griniga och tjuriga i kväll. De är otroligt skickliga och vinner välförtjänt, säger Västerås tränare Michael Carlsson och fortsätter:

– När de får spela på ledning är de skickliga. Villa är färdiga som lag och vi är inte det. Vi har tid att jobba oss ikapp, det är ett par månader kvar men vi får lära oss av det här.

Villa har varit uppe i fyra SM-finaler och förlorat alla och jagar sitt första guld.

Leder utvecklingen

Publiksnittet på 3 200 fick sig en skjuts uppåt inför slutspelet. Villa är klubben som leder utvecklingen på planen och sökandet efter konceptet bandy och har gjort sina hemmamatcher till en mötesplats för människor.

Klubben har 2,2 miljoner i eget kapital, vilket är en siffra som är stark i bandy-Sverige där så många klubbar lider av krisande ekonomi, uppger Radiosporten. De två nyförvärven från Vetlanda, Joakim Andersson och Johan Löfstedt, har för övrigt finansierats av sponsorer och inte belastat klubbens egna kapital.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer