Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christoffer Edlund ledde sitt Villa Lidköping i toppmötet med Västerås. Foto: TT

Villa knockade Västerås i toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Det var svårt att se att det var toppmöte där serieledande Villa Lidköping gästade tvåan Västerås SK. Det blev 7-2 till Villa efter att det var avgjort redan i paus då det stod 6-1.

De tillresta Villa-fansen sjöng för spelarna som nu har åtta poängs serieledning till Västerås.

– Det var en grym första halvlek, vilken ruggig start. Lite tur vid 1-0 sedan rullade det på. Det var en riktigt skön 45:a, säger fyramålsskytten Christoffer Edlund som hade gjort hattrick efter en kvart.

Redan efter 48 sekunder tog Villa ledningen när Martin Karlsson drev upp bollen på vänstersidan. När sedan inte VSK fick bort bollen höll sig skyttekungen Christoffer Edlund framme och vispade in 1-0 från nära håll i toppmötet.

”Jätteutdelning och Chrille var het”

– Det var jätteutdelning och vi hade 3-0 tidigt när Chrille var het och då kan det bli på det sättet och det kunde vi spela lite på. Det har varit jämnare än 6-1, sade Johan Löfstedt i pausen til Elitserien Live.

– Vi var riktigt effektiva samtidigt som VSK bommade en del lägen, sade Löfstedt.

Edlund gjorde alla sina fyra mål den första halvtimmen.

Västerås hade laddat för att krympa Villas serieledning till fyra poäng och en storpublik (3872) hade tagit sig till ABB Arena. Det blev platt fall.

– Hade jag fått tio minuter till hade det blivit en bättre analys. Jag vet inte, det känns bedrövligt. Vi får deppa ihop i dag och försöka glömma det här och gå vidare, säger VSK:s Rasmus Sjöström efter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.