Martin Karlsson gratulerar David Karlsson. Foto: TT.

Villa gjorde 13 mål på väg mot poängrekordet

Uppdaterad
Publicerad

Villa vann mot ett minst sagt lojt Hammarby med 13-3 och slutade på 47 poäng i grundserien. Därmed slog man Edsbyns rekord i det här spelformatet på 46 poäng från 2009.

– Vi fick bocka av några rekord. Det här med 13-3 mot Bajen hade jag inte trott, säger tränaren Johan Sixensson till Bandyplay.

Villa utnyttjade en taktiskt felställd backlinje hos motståndaren.

– Vi såg att de ställde upp med en fyrmansbacklinje och vi blåste bara på och sedan gav de väl upp så vi ska inte dra för stora växlar av den här vinsten, säger Sixtensson, vars lag nu får en veckas vila till kvartsfinalen mot antingen .

Det stod hemska 9-1 i halvtid och Villa passade på att byta in reservmålvakten Jon Karlsson och Jesper Thimfors vilades inför slutspelet. Skarpskytten David Karlsson gjorde fem mål bara i första halvlek, nöjd sig med det, och gick förbi legendaren Mikael Arvidsson som främsta Villamålskytt genom tiderna med 563 stycken.

– Det var skönt att få det avklarat innan slutspelet, sade Karlsson enligt Bandyplay.

”Jag vet inte ens vad jag ska säga”

Andra halvlek blev en lång transportsträcka på väg mot lottningen.

– Jag vet inte ens vad jag ska säga. Första halvlek är så dålig att jag inte ens vet var jag ska börja, säger Hammarbys landslagsmålvakt Patrik Hedberg som trots 13 insläppta mål gjorde mängder med kvalificerade räddningar.

Ett annat rekord som Villa får med sig från den här säsongen är 60 insläppta mål. Laget förbättrade sitt tidigare rekord på 69.  Dessutom är målskillnaden på 114 plusmål ett nytt rekord som man tar från Edsbyn.

Villa, favorittippat sedan försäsongen, är på jakt efter sitt första SM-guld, som skulle bli ett fint 85-årsjubileum.

Så spelas slutspelet

Åttondelar 14 och 16/2 (bäst av två matcher):

Broberg – Vänersborg

Motala – Vetlanda

Kvartsfinaler 19/2 första matchen (bäst av fem matcher, med slutspelsträdet):

Villa – Motala/Vetlanda

Edsbyn – Bollnäs

Västerås – Broberg/Vänersborg

Sandviken – Hammarby

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.