Se Christoffer Edlunds fyra mål i krossen Foto: Adam Ihse/TT

Villa krossade Bollnäs i toppmötet

Serieledande Villa Lidköping visade klass i toppmötet med tvåan Bollnäs.

Villa vann med 10-1 efter att stjärnan Christoffer Edlund visat vägen med fyra mål.

– Fantastiskt bra. Vi börjar matchen makalöst bra, säger Edlund i Bandypuls sändning.

Elva segrar på tolv omgångar och åtta raka segrar. Inte ens serietvåan Bollnäs kunde stoppa Villa Lidköping. Johan Löfstedt spräckte nollan redan efter fyra minuter när han stänkte upp en hörna i nättaket. Och fem minuter senare tog Christoffer Edlund hand om en retur för att sätta 3-0 till Villa.

Oskar Westh gav gästerna hopp om en upphämtning i 25:e minuten, men den goda känslan skulle försvinna innan halvleken var över. Lidköping gjorde två snabba mål genom Tim Persson och Christoffer Edlund, och gick in i halvtid med 5-1.

”Idag kändes det bra”

Målkungen Edlund fortsatte att leverera i andra. 6-1 endast 61 sekunder in i halvleken satte han sitt hat-trick, och Edlund skulle till slut landa på fyra fullträffar där han satte förkrossande 10-1 med 20 minuter kvar att spela, vilket även blev slutresultatet.

Fjärde målet innebar att Edlund nu gjort 29 mål på tolv matcher. Elva fler än näst bäste målskytt i ligan, Bollnäs Erik Pettersson.

– Idag kändes det bra. Kändes som att jag orkade åka hur mycket som helst. Lägen kom och målen kom, säger Edlund till Bandypuls.