Bollnäs Erik Pettersson satte segermålet i förlängningen. Foto: Bildbyrån

Bollnäs vann svängig match efter förlängning

Villa Lidköping såg länge ut att ta sig till SM-final.

Då avgjorde Bollnäs i förlängningen och vann med 5-4 efter att ha kvitterat två gånger.

Nu väntar en fjärde match mellan lagen.

– Vi sliter för varandra och ger oss aldrig, säger Bollnäs matchhjälte Erik Pettersson i Elitettans livesändning.

Förra mötet blev en smärtsam förlust i slutsekunderna för Bollnäs när Villa Lidköpings Christoffer Edlund blev stor matchhjälte. Och kvällens match såg länge ut att bli en repris.

Villa hade ledning med 2-0 redan efter nio minuter. Joel Broberg kom in med full fart i straffområdet och smällde in ledningsmålet.

Men det tidiga rycket räckte inte.

Saku Hämäläinen kvitterade och Bollnäs tog även senare ledningen strax efter pausvilan efter att brodern Riku Hämäläinen sköt mellan benskydden på målvakten.

Förlängning avgjorde

Villa tog därefter återigen över matchen.

Målkungen Christoffer Edlund satte först kvitteringen till 3-3 i den 61:e minuten efter ett fint skott utifrån, och efter en tillstrasslad situation höll sig Martin Karlsson framme och sköt in 4-3 till Villa. Bollnäs kvitterade ännu en gång när målvakt Anton Johansson tappat in bollen.

Och efter förlängning avgjorde Bollnäs Erik Pettersson och satte 5-4 och tar därmed semifinalserien vidare.

– Det känns helt fantastiskt. Vi sliter för varandra och ger oss aldrig, säger Pettersson i Elitettans livesändning.

På lördag möter de varandra i en fjärde match i Hälsingland.