Johan Löfstedt kvitterade till 3-3 för sitt Villa Lidköping. Foto: Bildbyrån

Delad poäng mellan Villa Lidköping och Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköping är fortsatt obesegrat i bandyns elitserie.

Men hemma mot Edsbyn blev det ”bara” oavgjort, 3-3, efter en sen Villa-kvittering.

– Det var en ganska jämn match, men vi behöver göra fler mål när vi har ledningen. Det blir kryss till slut och det var väl inte helt orättvist, säger Löfstedt till Sportbladet efter matchen.

Villa Lidköping inledde slarvigt och tappade mycket boll.

Och när spelet inte flyter på är det tacksamt att ha en målskytt av Christoffer Edlunds kaliber.

Efter 12 minuter satte målkungen 1-0. 34-åringens 22:a mål i elitserien på sex matcher. Men Edsbyn gav inte upp.

En kvittering av Per Hellmyrs förde bortalaget in i matchen igen, åtminstone tillfälligt. För strax innan halvtidsvilan tog Villa Lidköping ledningen ytterligare en gång. Johan Löfstedt spelade fram Tim Persson, som satte dit 2-1.

Vändningen

I den andra halvleken bjöd matchen på flera vändningar. Först kvitterade Mattias Hammarström för Edsbyn och drygt tio minuter senare satte samme Hammarström också 3-2. Villa Lidköping såg ut att gå mot säsongens första förlust, då kvitterade Johan Löfstedt för hemmalaget.

I slutskedet av matchen åkte Edsbyn på en utvisning och Villa Lidköping gick för segern. Men några fel mål blev det inte. 3-3 och delad poäng på Lidköping Arena.

– Det var en ganska jämn match, men vi behöver göra fler mål när vi har ledningen. Det blir kryss till slut och det var väl inte helt orättvist, säger Löfstedt till Sportbladet efter matchen.

MER BANDY: Edsbyn vann mot Västerås (5 november)

Kvällens matcher i Elitserien

Vänersborg-Hammarby 2-5

Tellus-Sandviken 3-7

Villa Lidköping-Edsbyn 3-3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.