Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Christoffer Edlund dundrar in 4-1 för Villa Lidköping. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Villa Lidköping till den sjätte raka SM-finalen – tränaren fick pris som matchens lirare

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköping vann den tredje SM-semifinalen mot Vetlanda med 10-5 och är klart för sin sjätte raka final. Man vann matchserien med 3-0.

– De är svårt att uttrycka sig, det stockar sig, men jag är tacksam, säger tränaren Johan Sixtensson.

Laget fick stående ovationer av publiken i slutminuterna i det som var tränaren Johan Sixtenssons, sista match på hemmaplan efter tio år i föreningen. Nästa säsong tar legendaren Pelle Fosshaug över.

– Det var skönt att stå och njuta i andra halvlek. Det är svårt att uttrycka sig, det stockar sig, men jag är tacksam. Jag har fått ta emot många fina ord, säger Sixtensson med tårar i ögonen till Bandypuls.

”Ladda för en lördag i Västerås”

– Nu får vi suga på det här över helgen och sedan ladda för en lördag i Västerås nästa vecka, säger Sixtensson inför sista uppgiften som Villa-tränare.

Redan efter 13 minuter kändes det avgjort. Då pangade Martin Hammarberg in sin andra hörna från vänster för 3-0, hade även gjort 1-0. Dessemellan krutade Vetlandafostrade Johan Löfstedt in 2-0 med en tryckare från högerkanten.

”De dödade matchen vid 4-1”

Vetlanda tog en timeout efter 3-0. Det fick avsedd effekt och Emil Fedorov reducerade till 3-1 efter ett långt lyft. Vetlanda hade ett bra läge att krympa till 3-2 men tog inte chansen.

I stället kom skyttekungen Christoffer Edlund i favoritpositionen snett från vänster och dundrade in 4-1. Efter en dryg halvtimme fångade Tim Persson upp en boll framför mål och skickade in 5-1.

– De dödade matchen vid 4-1 och hade mycket mer energi än oss i dag men vi har tagit jättekliv och resan har bara börjat. Vi har något på gång på allvar, säger Vetlandas Pontus Blomberg.

Finalen spelas inomhus i Västerås 16 mars mot antingen just Västerås eller Edsbyn och sänds direkt i SVT.

Villas bandyfinaler sedan 2019:

2024 Villa – Edsbyn/Västerås

2023 Västerås – Villa 3-2 (sudden)

2022 Edsbyn – Villa 5-4

2021 Villa – AIK 5-4 (sudden)

2020 Edsbyn – Villa 5-1

2019 Villa – Västerås 8-4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.