Segern satt långt inne för Villa Lidköpings David Karlsson Foto: Bildbyrån.

Skyttekungen matchhjälte för darrigt Villa

Uppdaterad
Publicerad

Det var på väg mot en ny premiärsensation. Förra året besegrade Tellus Villa Lidköping i premiären. Och historien höll på att upprepa sig – det dröjde 60 darriga minuter innan Villa kom igång och vände 0-1 till 3-1.

– All heder åt Tellus, de gjorde en jättebra match, säger Villas Johan Löfstedt till SVT Sport.

– Det var jättetufft, vi får ingenting gratis, men jag tycker ändå vi vinner rättvist.

Det var inte mycket som tydde på att att Villa skulle lyckas vända. Tellus var täta som en bättre isolering, hade gjort 1-0 genom Johannes Camilton via en hörna och i mål stod Markus Karlsson emot allt.

Men så var det den där skyttekungen. Jo visst, David Karlsson, vackert framspelad av Jesper Eriksson, genom hela det täta Tellusförsvaret, fintade Karlsson bort namnen Markus Karlsson i Tellus-målet och la in 1-1. Då var det framme vid minut 60.

Proppen ur. Kort efter 2-1, Karlsson igen. Efter en vacker dribblingsräd från spelgeniet Johan Esplund. Han solo-slingrade sig genom hela försvaret och stoppades – bryskt. Straff och den pangade Karlsson in bakom Karlsson igen. En av flera fina prestationer från Esplund.

Publiken fick andas ut

Just Johan Löfstedt, nyförvärvet, fick sedan vara med och bidra till sin förhoppning. Löfstedt tog sig fram på kanten och spelade fram Johan Esplund som välförtjänt också fick göra mål.

Publikfesten i Lidköping blev av. 3104 åskådare kunde andas ut – Villa vann med 3-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.