Tog Villa till semifinal – fick sedan ställa sig vid bordet

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköping vann kvällens kvartsfinal mot Sirius med 6-3 och är klart för semifinal mot Bollnäs efter 3-0 i matchserien. Efteråt gjorde man ”sälen” inför hemmafansen, nästan 4000 på plats.

– Det var en fantastisk kväll och vi spelade bra i vissa perioder och mindre bra i andra och lyckades  lyckades reda ut det. Det ska bli kul att möta Bollnäs, säger lagkaptenen Martin Karlsson, som gjorde de två sista målen, vid ett bord, en Villatradition, på isen och berättar samtidigt att han skrivit på ett nytt kontrakt för klubben.

Fansen jublade över nyheten. Bollnäs slog samtidigt Broberg med 7-0 och blev motståndare i semin.

Viilla skapade lägen för att avgöra betydligt tidigare.

Det var inte mycket som talade för Sirius i det tredje kvartsfinalmötet. Laget spelade borta mot seriesuveränen Villa, som inte förlorat en enda hemmamatch på hela säsongen, och saknade tre bärande pjäser.

2-0 redan efter tre minuter

Uppförsbacken blev tvärbrant när Villa redan efter 3.21 hade 2-0. Vid 2-0 passade Erik Säfström över hela banan och Felix Pherson hade en motorväg fram till målet och gjorde inget misstag.

Men Sirius reste sig och gick upp till 2-2. Johan Löfstedt dunkade in en hörna för 3-2 för Villa halvvägs in i den första halvleken.

– Det var en skön känsla och jag kände ingen is vid träffen, säger Löfstedt till Elitserien Live.

”Ger dem en fight ända in”

Inte ens när Christoffer Edlund höll sig framme nära mål  och gjorde 4-2 efter 13 sekunder in på den andra halvleken gav sig Sirius. Matteus Liw skapade kontakt med sitt 4-3-mål.

– Vi ska vara stolta över insatsen och vi ger dem en fight ända in. Tyvärr håller det inte mot ett så här bra lag. Vi gör det fantastiskt bra med de förutsättningar som var, med manfall och så, säger Sirius Ted Bergström Heramb.

När Martin Karlsson kom runt på vänstersidan och dunkade in 5-3 med 13 minuter var dock Sirius ett slaget lag. Karlsson gjorde även 6-3 på tilläggstid. Sedan hittade han fram till det där bordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.