Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arkivbild från förra året mellan Villa Lidköping och Västerås. Foto: Adam Ihse/TT

Villas herrar vann finalreprisen mot Västerås: ”Publiken en avgörande faktor”

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköpings herrar följde upp damernas triumf mot Västerås i SM-finalreprisen. Det blev 8-6 i en match som avgjordes först på tilläggstid.

– Kul att det var match in i det sista, säger Joel Broberg till SVT Sport.

I den 89:e minuten petade Christoffer Fagerström in reduceringen 7-6 för Västerås och jagade en kvittering.

I stället rann Erik Säfström igenom och satte 8-6 för Villa i den 93:e minuten och kunde frälsa hemmafansen i den välfyllda borgen vid Vänern.

– Det är väldigt tajt och tufft där ute och det känns som om det är väldigt små marginaler som avgör. Kul att det var match in i det sista, säger Joel Broberg till SVT Sport.

Fick revansch på Västerås

Västerås vann SM-finalen i mars och är det enda lag som besegrat Villa den här säsongen. Den matchen i början av november är den enda där Villa tappat poäng överhuvudtaget.

– Vi ville verkligen vinna och ta revansch på dem sedan senast. Vi fick sjukt starkt stöd från publiken och det kan ha varit en avgörande faktor. Sjukt skönt med två poäng, säger Broberg.

Se inslaget om matchen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.