Oscar Wikblad. Foto: Bildbyrån

Wikblad vann skytteligan efter galen avslutning avslutning

Oscar Wikblad lär sova gott i natt.

Edsbynsanfallaren svarade för hela nio fullträffar när seriesegrarna körde över Vetlanda med 13-3.

– Jag är tagen, jag vet inte vad jag ska säga, säger han till Bandypuls.

Edsbyn var redan klara seriesegrare inför sista omgången av bandyns elitserie.

Laget hade dock en sak att spela för: Oscar Wikblads skytteligaseger.

Inför matchen hade han tre mål till godo på tvåan Martin Söderberg, Broberg. Men för säkerhetsskull slog Wikblad till med nio fullträffar när Edsbyn besegrade Vetlanda med 13-3. Före paus blev det fyra baljor och i den andra halvleken kom alltså ytterligare fem.

Totalt slutade Oscar Wikblad på 49 mål och 57 poäng. Det ledde till seger i både poäng- och skytteliga.

– Jag är tagen, jag vet inte vad jag ska säga. Det small till i början och sen rullade det på. Fram till kanske 60:e minuten så gick allt in, det var en sjuk utdelning, säger han till Bandypuls.