Foto: TT Nyhetsbyrå

Historisk kvinna i MLB

Uppdaterad
Publicerad

Alyssa Nakken blev i måndags historisk i den amerikanska basebolligan MLB när hon som första kvinna i historien coachade på plan när San Francisco Giants mötte Oakland i en träningsmatch.

30-åriga Nakken blev även i januari historisk då hon som första kvinna i historien tog anställning som assisterande coach i ett MLB-lag. I måndags tog hon alltså, bokstavligen, ytterligare ett steg när hon gick ut på banan och coachade vid första bas. Nakken kom till klubben redan 2014 men då som praktikant.

San Francisco Giants vann matchen med 6-2. Ligapremiären sker senare den här veckan när Giants möter Los Angeles Dodgers.

Coach Gabe Kapler knäböjde

Även Giants huvudtränare Gabe Kapler skapade rubriker innan matchen då han, tillsammans med flera ledare och spelare, valde att böja knä under nationalsången.

Kapler har varit tydlig med sin åsikter kring de senaste protesterna i USA och sa efter matchen att han valde att böja knä för att stötta Black lives matter-rörelsen och motsätta sig polisvåldet mot mörkhyade invånare i USA.

MER BASEBOLL: Här släpps publik in på läktarna (9/5-2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.