Amanda Zahui jublar under nattens match i Los Angeles. Foto: TT

Zahui glänste i WNBA samtidigt med EM-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt med EM-slutspelet ledde den största svenska stjärnan Amanda Zahui sitt Los Angeles Sparks till seger mot Washington Mystics med 89-82 i WNBA. 

Svenskan gjorde 17 poäng, vilket var näst bäst i laget. Första gången som Sparks ledde matchen var när centern Zahui satte en trea för 37-34, då hemmalaget hade en svit med 8-0. Som mest låg Sparks under med elva poäng. I andra perioden gjorde Sparks 32 poäng vilket var rekord för en period den här säsongen.

– Jag tycker att vi gjorde ett riktigt bra jobb under den andra perioden med att trycka på och attackera korgen, säger Sparks headcoach Derek Fisher till klubbens hemsida.

Med 36 sekunder kvar gjorde Zahui en defensiv insats och stoppade för tredje gången ett trepoängsförsök från Mystics stjärna Tina Charles,  25 poäng. I stället för att få kontakt med vad som kunde ha blivit 85-85 kunde Sparks utnyttja läget och vinna med 89-82 i den täta matchen.

Vilodag för sargat Sverige i EM

Sverige, som saknar mängder med stjärnspelare, har i dag vilodag i EM i Valencia. I morgon spelar laget en viktig placeringsmatch, 5-8, mot Bosnien-Hercegovina för att kunna nå VM-kvalet.

Redan i april tackade Zahui nej till EM-slutspelet efter att ha kommit efter på grund av en långvarig hälseneskada. Hon valde då att inrikta sig på WNBA-säsongen som håller på till och med september.

– Det här är inte hej då landslaget utan jag kommer komma tillbaka starkare och bättre, motiverade Zahui sitt beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.