Luka Doncic svarade på nytt för över 50 poäng när hans Dallas slog Detroit med 111-105. Foto: TT

53 poäng av Doncic efter tjafs med motståndarcoachen

Uppdaterad
Publicerad

Luka Doncic gjorde 53 poäng när hans Dallas Mavericks slog Detroit Pistons med 111-105. Detta i återkomsten efter en kort tids skadeuppehåll. I natt tjafsade han även med motståndarcoachen, vilket han inte hade något emot.

– Det triggar mig, säger Doncic.

Slovenen har gjort 50 poäng eller mer i fem matcher i NBA, fyra av dem har kommit under den här säsongen. 23-årige Doncic stukade foten i torsdagens möte med Phoenix och fick avstå lördagens match mot Utah.

Under nattens match hamnade Doncic i gräl med motståndarcoachen Jerome Allen.

– Från första minuten började han att tjafsa. Jag vill inte säga vad han sade även om jag inte har några problem med det. Det triggar mig, helt klart, säger Doncic enligt AP.

LeBron på rekordjakt fick vila

Doncics personrekord är en månad gammalt. Han gjorde 60 poäng mot New York Knicks i mellandagarna.

LeBron James som bara har 177 poäng kvar till Kareem Abdul-Jabbars alla tiders poängrekord på 38 387 poäng vilade på grund av en fotledsskada när hans Los Angeles Lakers förlorade mot Brooklyn i New York med 121-104.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.