Adnan Chuk. Foto: Aron Broman / BILDBYRÅN

Adnan Chuk lämnar Jämtland efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Adnan Chuk lämnar Jämtland efter säsongen. Trots att 42-åringen har två år kvar av kontraktet väljer han att sluta som coach.

– Vi hade förstås helst sett att Adnan varit kvar över hela den här perioden, säger ordförande Mikael Bernervall till klubbens hemsida.

Det är längtan efter hus och familjeliv i Norrköping som gör att Adnan Chuk lämnar Jämtland som just nu ligger fyra i herrarnas basketliga.

– Jag och familjen känner att vi vill hem till huset utanför Norrköping som vi knappt har hunnit bo i samtidigt som barnen börjar skolan. Det har varit en fantastisk resa här i Jämtland och ambitionen är förstås att vi ska avsluta den på allra bästa sätt, säger Adnan Chuk.

Under sina snart fyra år i klubben har Chuk tagit Jämtland till en SM-final och två SM-semifinaler. Det kommande SM-slutspelet, som inleds i början av april, blir hans sista uppdrag.

Han öppnar däremot för en fortsättningen inom sporten.

– Jag kommer inte att lämna basketsporten men jag har samtidigt inget bestämt inför framtiden så vi får se. Coachning på elitnivå är påfrestande och att ta ett steg tillbaka för att reflektera och hitta ny inspiration kan vara värdefullt för en längre karriär men jag utesluter inte att det blir något nytt uppdrag redan till hösten.

42-årige Chuk hade kontrakt med Jämtland ytterligare två säsonger men väljer alltså att lämna i förtid.

– Vi hade förstås helst sett att Adnan varit kvar över hela den här perioden men samtidigt är tre år, eller egentligen sex år, ganska lång tid, saker händer på vägen och hela livspusslet behöver harmoniera för att det skall fungera, säger ordförande Mikael Bernervall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.