Vann efter otäck kollision – utslagen spelare reste sig och satte straff

Uppdaterad
Publicerad

Alvik vann hemma mot Telge med 76-69 efter att ha kommit igen efter en mardrömsstart. Med 26 sekunder kvar kraschade två spelare in i varandra och bägge låg utslagna på planen medan publiken höll andan i Åkeshovshallen.

Alviks Janel McCarville brakade in i Telges Dara Taylor och den hårda kollisionen var ett faktum. Efter ett tag reste sig spelarna. Taylor verkade ha fått den svåraste smällen och tog sig åt axeln. McCarville ruskade av sig smärtan och gick sedan fram och satte två straffkast för avslutande 75-69 och 76-69. 

– Det var flera spelare som hakade i varandra och sedan blev det en krock men hoppas att det inte blev någon allvarlig skada. Jag vet att Dara är en tuff spelare, säger Telges Sarah Toeaina, poängbäst med 28, som var tredje part i kollisionen och åkte på en foul, till SVT Sport.

Telgespelararen fick föras till sjukhus för att få axeln undersökt.

– Jag vet inte hur illa det är. Det var axeln och hon ska nu åka direkt till sjukhus och kolla upp det, säger coachen Viktor Bengtsson till Telges hemsida. 

Telge bara tre poäng efter i slutminuterna

Efter mardrömsstarten verkade Alvik ha matchen i sin hand när man i fjärde perioden ledde med tio poäng men Telge kom närmare och låg under med täta 70-67 med fyra minuter kvar.

– Vi var inte vakna i början och i andra perioden är det vi som för spelet och de hänger inte med i roteringarna. Det kändes ganska lugnt trots att det blev tajt och så har vi Janel som är så trygg, det går knappt att beskriva hennes betydelse, säger kaptenen Paula Juhlin, som satte 17 poäng.

Alvik inledde svagt och hamnade i ett 0-12-underläge innan man läste in sig och vände på matchen.

– Vi stoppade deras attacker i anfallet och när vi väl hittar varandra så spelar vi bra, säger Elin Ljunggren som bröt Alviks poängnolla genom att sätta en trea efter 2.19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.