Alvik säkrade finalplatsen: ”Så skönt att vara i final”

Alvik är klart för SM-final efter 3-0 i matcher mot Högsbo.

Trots ett dramtiskt slut säkrade man platsen i kväll efter seger med 79-78.

– Det är så skönt att vara i final, säger Ellen Åström i SVT:s sändning.

Med tre trepoängare på kort tid gjorde Alvik ett ryck i tredje perioden i semifinalen mot Högsbo. Men Göteborgslaget kom tillbaka och stod för en mäktig upphämtning.

Med 27 sekunder kvar var ställningen endast 78-76 till Alvik. I slutsekunderna satte stockholmarna ett straffkast till 79-76. I matchens sista anfall var Högsbo tvunget att sätta en trea men det blev bara en tvåpoängare.

Matchen slutade 79-78 till Alvik som därmed är klart för SM-final.

– Det är så skönt att vara i final. Jag kan inte riktigt tänka klart just nu, tänker bara på att vi är i final, säger Alviks Ellen Åström i SVT:s sändning.

Lundquist vass från straffkastlinjen

Högsbo startade matchen starkt och ledde med 13-7 efter fyra och en halv minut, mycket tacka vare Kourtni Perry, som fick en bra start på sitt skytte. Men hemmalaget lyckades hämta upp och gå ifrån.

I andra perioden vaknade Alviks stjärna Klara Lundquist till. Hon hittade ytorna och lagkamraterna med bra rörelse och ett fint passningsspel. Särskilt vass var Lundquist från straffkastlinjen, där hon satt fyra av fyra kast. I slutspelet hade Lundquist endast missat ett straffkast.

Alvik ledde i halvtid med 42-30.

– Vi har matchen där vi vill ha den. Vi har bestämt att det inte ska bli någon match av det här, sade Alviks Elin Ljunggren i SVT:s sändning i halvtid.

Men match blev det alltså. Högsbo vann slutperioden med 37-14 men nådde alltså ändå inte hela vägen fram.

ARKIV: Alvik vann första SM-semin mot Högsbo (5 april 2021)