Amanda Zahui gjorde 21 poäng mot Los Angeles. Foto: Bildbyrån

Amanda Zahui storspelade – gjorde 21 poäng

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui fortsätter att leverera i världens bästa basketliga. I natt svarade den svenska stjärnan för imponerande 21 poäng mot titelfavoriten Los Angeles, som trots Zahuis storspel besegrade New York Liberty med 80-54.

”Riktigt kul att få speltid och bevisa vad man går för”, skriver Zahui till SVT Sport.

Med sina 21 poäng var Amanda Zahui hemmalagets bästa poängplockare, bara Los Angeles Riqna Williams var bättre i matchen med 25 poäng efter bland annat sju trepoängare.

Zahui, som fått stort förtroende av nya coachen Katie Smith, spelade nästan 24 minuter och svarade dessutom för två returer och en steal.

”Riktigt kul att få speltid och bevisa vad man går för och vad man jobbat så hårt på”, skriver Amanda Zahui till SVT Sport.

Men trots den svenska stjärnans storspel blev det förlust för hennes New York Liberty som inte orkade stå emot Los Angeles.

”Självklart så vill man ju ha en vinst, så fokuset är att bli bättre som ett lag nu. Men jag får inte nöja mig med detta resultat, jag har fortfarande massor att bevisa”, skriver hon.

Titelfavoriten Los Angeles, som vann WNBA 2016 och spelade final i fjol, vann med klara 80-54. Ett avgörande ryck kom i början av den sista perioden där gästerna gjorde elva raka poäng och gick fram till 72-41, lagets största ledning under hela matchen.

New York Liberty har inlett säsongen med sex förluster och fyra vinster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.