Umeås Tiffany Brown gjorde 14 poäng i kväll och Umeås tränare. Arkivbild. Foto: BILDBYRÅN

Umeås vinstsvit intakt – andra raka förlusten för Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Umeå fortsatte att bygga på sin segersvit till tolv matcher den här säsongen och besegrade de fem senaste årens mästare Luleå med 81-71.

– Sett till hela matchen gjorde vi en hyfsad insats, speciellt i försvaret, säger Umeås Hollie Mershon, 14 poäng i kväll, till SVT Sport.

För mästarlaget Luleå var det första gången på två år som de förlorade två raka matcher. I förra omgången förlorade laget hemma mot Norrköping. Tayler Mingo ledde Umeå poängmässigt med 19. Luleå, som saknade två viktiga spelare, hade planens poängmässigt bästa spelare i Castity Reed som gjorde 24, men hon var för ensam.

– Det är vi två som slåss om det just nu men sedan får vi se, Norrköpings formkurva pekar spikrakt uppåt, funderar Umeås coach Janne Enjebo. 

Trots att Umeå (även kallat A3) ledde med 42-38 i paus var det då kritiska tongångar från bänken.

– Jag är faktiskt riktigt förbannad över att vi spelat så svagt defensivt. Vi vill ta bort deras styrkor men de får göra som de vill och vi måste vara tuffare och spela mer fysiskt, säger Umeås assisterande coach Mikael Blomqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.