Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Gaddefors vid VM-kvalet i höstas. Foto: TT

Landslagsstjärnan Viktor Gaddefors stänger dörren: ”Har inte tänkt spela i Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske landslagsstjärnan Viktor Gaddefors har varit ryktenas man men det verkar inte bli något spel i den svenska basketligan.

– Jag har inte tänkt att jag ska spela i Sverige, säger Gaddefors till SVT Sport.

Gaddefors är hemma i Uppsala på semester efter att större delen av förra säsongen varit i nederländska Donar Groningen. Ryktena om 30-åringens framtid har även nått honom.

– Det har tydligen varit många sådana rykten men tanken är att jag inte ska återvända hem till den kommande säsongen, säger Gaddefors.

Han har haft kontakt med Uppsala men inte i syfte att fortsätta karriären där – platsen den en gång fick fart för 15 år sedan.

– Det har varit olika svenska klubbar som varit intresserade men framför allt Uppsala eftersom det är där jag är när jag är hemma men jag har inte pratat med någon klubb förutom Uppsala, förklarar Gaddefors.

Kontraktslös för tillfället

Kontraktet med Donar har gått ut och Gaddefors har satt sin agent i arbete att ordna en ny anställning.

– Kontraktet har gått ut och jag vet inte om jag kommer att åka tillbaka men jag trivdes den gångna säsongen förutom att vi lyckades förlora i finalen.

Vad tror du väntar i höst?

– Har faktiskt ingen aning just nu. Det finns en del intressen från olika länder och olika klubbar men inget konkret kontraktsförslag än så länge. Min agent tittar på den internationella biten och om jag ska spela i Sverige sköter jag den biten själv eftersom jag känner alla tillräckligt väl, säger Gaddefors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.