Foto: SVT/Bildbyrån

Basketligan ser ut att utökas rejält: ”Diskuterar intensivt”

Uppdaterad
Publicerad

Antalet lag i herrarnas basketliga ser ut att nästintill dubbleras. Bo Sundberg, som är ledamot i ligaföreningen, tror att det är sexton lag i ligan säsongen 2022-2023.

– Vi diskuterar ganska intensivt just nu, säger han till SVT Sport.

Herrarnas basketliga spelas just nu med nio lag och av dem gick åtta till det slutspel som nu har nått final. Men om man spolar fram ett par säsonger kan det bli en betydligt större liga.

– Vi diskuterar ganska intensivt just nu med förbundet och inom ligastyrelsen att utöka ligan till till och med sexton lag. Just för att få värdematcher på flera olika nivåer, säger Sundberg.

När tror du vi får se det?

– Jag tror vi får se det om två säsonger.

Nästa säsong fortsätter det med nio lag?

– Som det ser ut just nu är det ingen annan som har anmält intresse om att spela i ligan.

Sundberg tycker inte att ligan har utvecklats på ett önskat sätt kommersiellt.

– Jag kan personligen tycka att det har utvecklats alldeles för lite kommersiellt. Det enda som har blivit väsentligt mycket bättre är själva spelet. Ett problem är också återväxten inom svensk basket, att vi inte får upp antalet spelare inom svensk basket.

KLIPP: Norrköping vann tredje raka mot Södertälje (27 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.