Nykomlingen krossade fjolårsfinalisten

Uppdaterad
Publicerad

Wetterbygden stod för en mäktig första match i Basketligan. Nykomlingen besegrade fjolårsfinalisten Luleå med klara 88–77.

Wetterbygden har skjutit upp som en raket i basketens seriesystem sedan de bildades för fyra år sedan. I kväll var det dags för lagets första match i Basketligan, mot fjolårsfinalisten Luleå.

– Det är klart att det blir en tuff start men roligt också, så klart. Vi har ett väldigt ungt lag och det är många som inte spelat i ligan. Men vi åker upp till Luleå och ska göra allt för att lyckas och bara ha roligt, sa Wetterbygdens lagkapten Mathias Liljeqvist till SVT Sport inför matchen.

Och kul skulle de ha. Wetterbygden tog kommandot tidigt och trots en storspelande Corban Collins tycktes Luleå inte hitta de riktigt farliga avsluten. I halvtid hade Wetterbygden sprungit i väg till en elvamålsledning.

Och trots en paus och time out fick Luleå inte spelet att stämma heller i matchens andra halva. Wetterbygden, med spanjoren Joaquín Portuges i spetsen, dominerade från start till mål. Till slut skrevs slutsiffrorna till 88–77.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.