Borås vann mot regerande mästaren Norrköping. Foto: Bildbyrån

Borås höll undan och vann mot regerande mästaren

Borås vann prestigemötet med regerande mästaren Norrköping och rycker i tabellen.

Det skiljde tio poäng med fördel Borås drygt sex minuter från slutet. Då fick Norrköping upp farten och gick upp till oavgjort. Men hemmalaget återtog skärpan och lyckades erövra ledningen och sedan hålla undan och vinna med 86–82.

Norrköpings guard Tim Schuberg var poängbäst på planen med 23 poäng, en bättre än Borås Anton Cook.

Fredrik Andersson sänkte åtta poäng för Borås.

– Vår första halvlek är klockren. Sedan blir vi lite tillbakadragna och vill kontrollera ledningen. Vi bjöd in Norrköping så de kunde trycka på. Vi måste kunna hantera det, säger han till SBL Play.

Det här var Norrköpings fjärde förlust på tolv matcher.

Borås som ångar på i Basketligan har bara två förluster på 15 matcher. Laget leder serien med fyra poäng före Umeå i en haltande tabell.