Boston får klara sig utan tränaren Ime Udoka. Arkivbild. Foto: Steven Senne/AP/TT

Bostons tränare avstängd resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

NBA-klubben Boston Celtics har stängt av tränaren Ime Udoka resten av säsongen 2022–2023, sedan han brutit mot de interna reglerna.

”Ett beslut om hans framtid inom Celtics bortom denna säsong kommer att fattas vid ett senare tillfälle”, uppger klubben i ett uttalande.

Varför den 45-årige nigeriansk-amerikanske tränaren stängs av är något oklart, men ESPN och The Athletic uppger att han inlett en ömsesidig relation med en kvinna i personalen.

Straffet är ett av de strängaste som någonsin drabbat en tränare i NBA, och sker inför försäsongslägret.

Förhoppningar fanns om att Udoka skulle leda klubben till mästerskapsseger nästa år, efter att man förlorat finalserien i år mot Golden State Warriors. Nu får i stället assisterande tränaren Joe Mazzulla kliva in som tillförordnad.

Udoka spelade sju säsonger i NBA, och slutade 2011 innan han övergick till tränaryrket året därpå.

”Jag vill be om ursäkt till spelare, supportrar, hela Celtics organisation och min familj för att jag svikit dem. Jag ber om ursäkt för att jag satt dem i den här svåra situationen, och jag accepterar lagets beslut”, säger han i ett uttalande till ESPN, men vill inte kommentera närmare ”av respekt för alla inblandade”.

MER BASKET: Curry glödhet när Golden State vann NBA-titeln

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Golden State är NBA-mästare – stjärnan i tårar Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.