Foto: Bildbyrån

Bucks starkast i möjlig NBA-final

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Lakers och Milwaukee Bucks har varit NBAs starkaste lag den här säsongen. I natt ställdes de två mot varandra och det var Giannis Antetokounmpo och hans Bucks som var starkast och vann med 111-104.

LeBron James och Giannis Antetokounmpo har varit två av ligans absolut största profiler de senaste åren. De två är ledare för varsitt conference-ledande lag i form av Lakers och Milwaukee Bucks.  De två lagen kan mycket väl ställas mot varandra i maj när NBA-slutspelet avgörs men i natt var första mötet för säsongen.

Lakers inledde starkast och kunde genom piggt skytte ta en tidig ledning. Men det var en kortvarig lycka för LA-laget redan i den första kvarten hade Bucks vänt och hade sedan kommandot matchen ut. Förra årets MVP, ligans mest värdefulla spelare, Giannis Antetokounmpo gjorde 34 poäng i matchen. Utöver det vanliga stabila spelet kring korgen så satte greken även fem trepoängare, vilket är karriärbäst för 25-åringen.

Bucks ledde som mest med 22 poäng och vann till slut med 111-104.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.