Coronadrabbat Sverige inför EM-kvalet på lördag Foto: Bildbyrån

Coronadrabbat Sverige byter spelsätt i EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Fyra stora namn saknas inför damernas EM-kval mot Israel på lördag. Men två som är med är tvillingarna Eldebrink och de tror på ett mer guard-orienterat spel.

På lördag väntar EM-kvalet mellan Sverige och Israel på Kreta. En match där fyra tongivande spelare väntas lysa i sin frånvaro: WNBA-spelaren Amanda Zahui, Regan Magarity, Louice Halvarsson och Kalis Loyd.

Ett möte med andra förutsättningar än i fjol, då Sverige besegrade Israel borta med 77-40. Varav hälften av målen gjordes av just denna kvartett.

Zahui har testat positivt för covid-19. Halvarsson och Magarity har förkylningssymptom, men har båda testat negativt. Och Loyd, som arbetade inom vården i våras, har tackat nej på grund av pandemin och resan det skulle innebära att ta sig till Kreta.

”Attacker och skott utifrån”

Några som vi kommer få se och som kommer jaga sitt fjärde EM-slutspel i karriären är tvillingarna Eldebrink, som är väl medvetna om vilka skor som ska fyllas.

– De som inte är med är ju stora tjejer, men vi ska försöka få upp tempot i matchen, säger Elin Eldebrink.

Systrarna och resten av landslaget är samlade på Kreta och laddar upp inför lördagens match, med en taktik i åtanke

– Det blir mer guard-orienterat och snabbare spel med mycket attacker och skott utifrån, säger Elin Eldebrink.

EM-kvalet sänds i SVT1 12.55-14.55 på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.