Stephen Curry mötte pressen för första gången sedan fingerfrakturen den 30 oktober. Foto: TT.

NBA-stjärnan Curry behöver göra ny operation

Uppdaterad
Publicerad

Innan de fem senaste årens finallag, Golden State Warriors, förlorade på nytt, 108-122 mot Utah Jazz hemma i Chase Center i San Francisco, höll superstjärnan Stephen Curry en presskonferens om statusen kring sitt skadade finger.
– Jag kommer definitivt att spela den här säsongen, sade Curry och trodde på någon gång under våren.

Det är något senare än i början av februari som var beskedet efter att Curry brutit ett ben i vänster pekfinger den 30 oktober. I morse var det första gången Curry mötte pressen sedan skadan.

Han kommer att plocka bort kirurgiska metallbitar som opererats in för att stabilisera läkningen i början av december.

– Att hantera svullnaden är något som kommer att vara av yttersta prioritet tidigt i rehabiliteringsprocessen. Det kommer att ge mig en chans att komma tillbaka och sedan hoppas jag kunna öka mitt rörelseschema, säger Curry enligt AP.

Golden State sämst i hela NBA

Golden State åkte på sin nionde förlust på de elva första matcherna och är sämst i hela NBA. Frustrationen visade sig i den fjärde perioden när Draymond Green, som missat fem matcher på grund av en fingerskada, blev utvisad efter att ha tjafsat med domaren. Någon minut senare åkte tränaren Steve Kerr på en varning efter protest.

I det skadefyllda Golden State drog D'Angelo Russell ett tungt lass och gjorde 33 poäng, hans fjärde match i rad med minst 30 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer