Stephen Curry bokade in sig på straffkastlinjen de sista 45 sekunderna i San Francisco. Foto: TT

Curry satte åtta straffkast sista 45 sekunderna

Uppdaterad
Publicerad

Golden States superstjärna Stephen Curry satte åtta straffkast de sista 45 sekunderna när man vann mot Memphis med 101-98 och leder kvartsfinalserien med 3-1.

Golden State gjorde en stark vändning. I början av den fjärde perioden låg man under med 64-76 men kom alllt närmare innan det var dags för Currys straffkastfest de sista 45 sekunderna i NBA-slutspelet.

Han satte åtta av de elva straffarna i slutet och fick ihop 32 poäng i matchen. Bara i sista perioden gjorde laget 39 poäng – att jämföra med 38 i den första  halvleken.

Cochen covidsjuk två timmar före uppkast

– Vi ville inte att de tre första periodernas spel skulle påverka det faktum att vi fortfarande hade chansen att vinna matchen. Skjut de skott du tror på, spela aggressivt och ta hand om bollen. Vi gjorde alla dessa saker, säger Curry enligt AP.

Två timmar före uppkast kastade Golden-coachen Steve Kerr in handduken med covid-19.

Memphis ledde matchen ända fram tills Curry satte ett av sina straffkast för 94-93.

– Det är tufft och svårt att svälja. Det kändes som om vi ledde hela matchen, säger Memphis Tyus Jones besviket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.