Golden States Quinn Cook tar sig förbi Brooklyns D'Angelo Russell. Foto: TT.

Currys ersättare guld värd för Golden State

Uppdaterad
Publicerad

Med superstjärnan Stephen Curry ljumskskadad klev ersättaren Quinn Cook in och dominerade för Golden State. Samtidigt får den ende svensken i NBA, Jonas Jerebko, stort förtroende och spelade 26 minuter.

Cook gjorde 27 poäng när NBA-mästaren vann mot Brooklyn Nets med 116-100 tidigt söndag morgon.

– Jag känner att Quinn är redo oavsett omständigheter. När han får chansen så tar han den alltid, säger Kevin Durant som satte 28 poäng och visade ”Currytakter” med elva assists.

– Grabbarna får mig att känna mig viktig för laget även om jag inte får spela. Jag kände mig självsäker och vi fick jobbet gjort, säger Cook enligt AP.

Curry snart tillbaka

Jonas Jerebko fortsätter att få stort förtroende och spelade 26 minuter (av 48 möjliga) och fick ihop åtta poäng och tre returer. Som en jämförelse fick Durant mest speltid i Golden State med 30 minuter.

Curry utgick med en ljumskskada i den tredje perioden i förlustmatchen mot Milwaukee i fredags morse men magnetkameraundersökningen gav ett positivt resultat och han ska inte behöva vara borta mer än några dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.