Dallas hyllade Nowitzki med att besegra Golden State

Uppdaterad
Publicerad

Dallas besegrade serieledande Golden State med 99-82 när legendaren Dirk Nowitzkis tröjnummer 41 hissades i taket på American Airlines Center i en pampig ceremoni.

Nowitzki spelade med Dallas Mavericks mellan 1998 och 2019 och fick kröna karriären med en NBA-titel 2011 och noterades för över 31000 poäng under karriären, där han förblev Dallas trogen.

– Jag klarade mig nästan genom hela ceremonien men ni killar får det att brista för mig varje gång. Jag kommer alltid att vara tacksam, säger 43-årige Nowitzki som hyllades i halvtidspausen när han fick se flaggan med #41 gå i taket tillsammans med sin svenska fru Jessica Olsson (syster till fotbollsspelarna Marcus och Martin) och deras tre barn. Han höll ett tal från planen där ett podium monterats upp.

Efter den tredje perioden framträdde Golden States stjärnor med Stephen Curry i spetsen i en förinspelad video.

Curry: ”Han är en ikon”

– Han är en ikon som gjorde det på sitt sätt och spelade med samma lag i 21 år med allt vad det inneburit för staden och organisationen. Han visade vägen för andra internationella spelare och fick dem att tro på att de kunde göra fantastiska karriärer i NBA, ge dem självförtroende, sade trepoängskungen Stephen Curry efteråt. Hans svit på runt 160 matcher i rad med trepoängare var nära att spricka.

Curry hade en katastrofal kväll och satte endast en trepoängare (missade åtta skott) och satte fem av 24 skottförsök med tvåpoängare. Han stannade på 14 poäng. Golden States 82 poäng var det lägsta för laget den här säsongen.

– Som det känns just nu är jag inte optimisk inför att spela kommande kväll, säger Curry inför mötet med New Orleans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.