Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
USA bjöd på show och dans mot Italien (se i klipp). Nick Rajacic (till höger) är kritisk mot italienarnas insats. Foto: TT/Bildbyrån

Dans och show när USA gick till semifinal i basket-VM

Uppdaterad
Publicerad

USA tog ett kliv mot en sjätte VM-titel, som skulle innebära nytt rekord, efter 100-63 i kvartsfinalen mot Italien.

– Vi spelade med mer ilska och var uppenbarligen väldigt störda av förlusten mot Litauen och ville inte vara med om den känslan igen, säger Tyrese Haliburton.

Brooklyn Nets forward Mikal Bridges var dominant och satte 24 poäng för sitt USA, hans överlägset bästa poängskörd i någon av hans matcher i VM, detta trots att han vilades helt från en bit in i den tredje perioden och bara spelade i 18.17.

Vid senaste VM 2019 chockades USA:s spelare, de flesta lovande unga NBA-spelare, och fans med att bara bli sjua.

Precis i slutsekunden av den tredje perioden dribblade Tyrese Haliburton mellan benen och passade fram till Paolo Banchero som dunkade i 83-44, två av hans åtta poäng. De dansade sedan fram till bänken där det fortsatte att firas och coachen Steve Kerr, till vardags tränare i stjärnlaget i NBA Golden State Warriors, kunde bara le.

”Tandläkarbesök som varit mer underhållande”

I den fjärde perioden släppte USA fram sina bänkspelare.

– Jag var kritisk mot Finlands insats mot Tyskland men det här är ännu värre, en insats inte värdig en kvartsfinal. Jag har haft tandläkarbesök som varit mer underhållande än det Italien bjöd på i dag, sade SVT Sports expert Nick Rajacic om matchen i Manila, Filippinerna.

I fredagens semifinal möter USA antingen Tyskland eller Lettland.

USA fick i söndags i andra gruppspelsrundan stryk av Litauen med 110-104 och visade i dag att det bara var ett hack kurvan i jakten på ett sjätte VM-guld. Man delar rekordet på fem VM-guld med Jugoslavien.

Se höjdpunkter från basket-VM på SVT Play.

KLIPP: Se ”VM:s snyggaste passning”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Stefan Jovic hittar fram till Nikola Jovic med en otrolig passning. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.