Denver reducerade Lakers ledning till 1-2

Uppdaterad
Publicerad

Denver Nuggets reducerade Los Angeles Lekers ledning till 1-2 i semifinalserien i NBA-slutspelet.

Laget hade en klar ledning under nästan hela matchen, men höll på att tappa den i slutskedet innan man kunde säkra segern med 114-106.

Denverlagets stora stjärna Jamal Murray stod för 28 poäng i matchen som laget kontrollerade till största delen. Efter en jämn första period ryckte Denver till sig en ledning med 15 poäng i den andra.

Los Angeles Lakers fick inte grepp om Denver. Som närmast låg man fem poäng efter i början av den tredje perioden men det här var Denvers match.

Kunde kvittera

Nikola Jokic satte 22 poäng och Jerami Grant satte nytt personligt rekord i slutspelssammanhang då han gjorde 26 poäng. Och i början av den fjärde perioden, med bara tio minuter kvar att spela, ledde Denver med 97-77 och matchen så då ut att vara avgjord.

Men då kom LeBron James, 30 poäng totalt, och hans Lakers igång. Med 19-2 på mindre än fem minuter så hade man häng på allvar. Och just LeBron James hade en chans att kvittera till 101-101 med fem och en halv minut kvar att spela. Men den här gången missade han och Denver kunde komma tillbaka i slutskedet och dra ifrån till 114-106.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.