Denzel Anderssons uppvisning i överkörningen mot Djurgården

Luleå hade tre raka hemmaförluster men efter två perioder mot Djurgården ledde man hela 33 poäng mot nykomlingen.

Hemmalaget vann till slut med 111-73 och matchens lirare var tveklöst Denzel Andersson.

– När jag tog min sista trea så kändes det som att jag bara kastade i väg den men den satt ändå på något sätt, sa Andersson till SVT Sport.

Det var retrokväll i Luleå och hemmalaget spelade kvällen till ära i klassiska Plannja-linnen. Innan matchen hyllades Plannja-legendaren Willie Cherry med ett hissat linne i taket.

Och retrokänslorna verkade slå an hos Luleåspelarna som tidigt visade forna mästartakter. Efter två perioder hade hemmalaget ledningen med hela 33 poäng mot nykomlingen Djurgården och Brandon Barton, guard i bortalaget, var inte nöjd i paus.

– Vi spelar helt utan hjärta. Vi skämmer ut oss. Vad fan håller vi på med?, frågade sig Barton i Djurgården i halvtidsvilan till SVT Sport.

Denzel Andersson slog poängrekord

Andra halvlek var en ren transportsträcka för Luleå som utan att imponera kunde hålla gästerna på behörigt avstånd. Bäst i hemmalaget var Denzel Andersson som kvällen till ära slog personligt poängrekord med 36 gjorda poäng, hans tidigare toppnotering var 23 poäng.

Luleåforwarden var en pest för Djurgårdsförsvaret och sänkte skott från hela banan. Andersson var 60-procentig från trepoäng och stod även för åtta returer i en makalös basketuppvisning från 23-åringen.

Andersson gick ut efter 37 minuter och fick ta emot rungande applåder från hemmapubliken och lagkamraten Brice Massamba bugade för kvällens poängkung.

– När jag tog min sista trea så kändes det som att jag bara kastade iväg den men den satt ändå på något sätt. Sen fick jag skjuta många straffkast, jag vet inte hur många det var. Det kändes som en miljon, sa kvällens stora stjärna Denzel Andersson till SVT Sport.

Luleå satte imponerande 54% från tre poäng, 19 av 35 och hemmalaget vann till slut med 111-73.