Svenska laget jublar Foto: Bildbyrån

”Det var blod, svett och tårar ikväll”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en jämn match mot Ryssland i match om femteplats vann Sverige med 57-52 och är nu klara för OS-kval.

– Gud vad jag är stolt över mitt lag ikväll, säger Kalis Loyd.

Sverige vann matchen om femteplats mot Ryssland med 57-52 efter en tuff och jämn match. Bästa poängspelaren i det svenska laget blev Kalis Loyd, som till vardags spelar i Flammes Carolo i Frankrike, med sina 16 poäng.

– Gud vad jag är stolt över mitt lag, det var verkligen blod, svett och tårar ikväll. Vi ville ha det mer, vi har haft detta som mål i två och ett halvt år. Jag sa ju att vi gillar lite kniven mot strupen och det blev lite så ikväll, säger Kalis Loyd.

Klara för OS-kval

Matchen var jämn och avgjordes först i de sista 30 sekunderna av sista perioden när Frida Eldebrink först satte en tvåpoängare till 52-55 och Amanda Zahui sedan utökade till 52-57 efter två frikastmål. Nu väntar OS-kval för det svenska landslaget.

– Nu blir det OS-kval i februari så jag bara längtar, det ska bli så spännande och roligt. Det är nu eller aldrig. Det känns otroligt skönt att vi lyckades prestera och nå vårt mål, säger Frida Eldebrink.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.