Norrköpings Camille Zimmerman och Högsbos Alexis Hyder. Foto: SVT Grafik

Direkt i SVT: Kan Högsbo avgöra kvartsfinalserien på hemmaplan?

Uppdaterad
Publicerad

I kväll sänder SVT den tredje och helt avgörande kvartsfinalen mellan Högsbo och Norrköping. Göteborgarna är stärkta av den senaste segern och kan avgöra på hemmaplan.

– Känslan är att det ligger i våra händer, säger Högsbos huvudtränare Jonas Fredriksson till SVT Sport.

I söndags lyckades Högsbo vinna den andra kvartsfinalmatchen med 79-54 på bortaplan, mycket tack vare ett lyckat zonförsvar.

Knep som fungerade senast

Högsbos ledarfigur Cassandra Jayne Nofuente utsågs till ”Årets försvarare” i ligan igår och dessutom visar centerduon Kourtni Perry och Alexis Hyder väldigt fin form gällande returtagning och poängproduktion.

– Vi visade upp lite ”trix” som fungerade väldigt bra mot Norrköping senast. Men Kevin är en väldigt duktig coach, så han kommer säkert lista ut något till denna match, säger Jonas Fredriksson.

– De drog ned på tempot och matchen blev väldigt fysisk. Det är två saker vi inte trivs med, och vi kommer försöka se till att det blir tvärtom i kväll, säger Norrköping Dolphins huvudtränare Kevin Taylor Lundgren till SVT Sport.

Frågetecken för Molina

I skrivande stund är det oklart huruvida Norrköpings hawaiianska stjärna Chanelle Molina kommer till spel. Hon ådrog sig en fotskada i början av mars och saknades i de två första kvartsfinalerna.

– Norrköping blir klart bättre med henne, men håller vi oss till vår gameplan hoppas jag att det inte gör någon större skillnad. Jag menar, Anna Lundqvist tog ju Molinas plats i första matchen och vann den positionen för dem, säger Jonas Fredriksson.

Känner glädje för fansen

Högsbos coach är minst sagt entusiastisk inför kvällens direktsända match, av flera skäl.

– Känslan är att det ligger i våra händer, det är det enda man kan begära. Samt önska grattis till Basket-Sverige som får se matchen på SVT! Det kommer bli grymt, säger coach Fredriksson.

Du ser matchen i spelaren ovan samt SVT Play och i SVT2/SVT24 med start 19.30

Kommentator: Peter Jonsson. Expert: Elisabeth Egnell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.