Elin Ljunggren och Fredrik Joulamo Foto: Bildbyrån

Elin Ljunggren slutar i landslaget – igen: ”En lättnad”

Uppdaterad
Publicerad

Elin ljunggren, 26, gav landslaget en ny chans i somras – och glänste på planen. Men comebacken blev kort varigt. Nu väljer hon att avsluta landslagskarriären igen.

– Jag mår bättre av att inte vara där, säger hon till BT.

Ljunggren, till vardags i Sjuhärad Basket, har tackat nej till landslaget sedan 2018. Anledningen har varit grupperingar och dålig stämning i laget.

Men i somras gjorde hon comeback när landslaget laddade inför EM-kvalet genom att möta Finland och Island.

Mot Island var hon poängbäst med sina 17 poäng.

”Ville ge det en chans till”

Nu meddelar hon dock att landslagscomebacken endast blev kortvarig.

– Jag ville ge det en chans till, och se hur det kändes, har jag saknat det eller inte? Men jag kände ganska direkt efter lägret att det inte är detta jag vill och att jag mår bättre av att inte vara där. Det kändes nästan som en lättnad, säger hon till BT.

Hon menar dock att det inte var samma problem som tidigare som fick henne att sluta.

– Jo, och det var en helt annat stämning nu, coacherna var grymt mycket bättre. Tidigare har de knappt vetat vilket lag jag spelat i.

”Tråkigt när en duktig spelare är klar med landslaget”

Frerik Joulamo, generalsekretare på Svenska Basketbollförbundet, tycker att beskedet är tråkigt.

– Egentligen kan jag säga att det är tråkigt när en duktig spelare som Elin känner att man är färdig med landslaget, framför allt i en sådan ålder, säger han till SVT Sport.

Såg coachtrion Robin Sandberg, Irene Otamiri och Kevin Taylor Lundgren henne som en bärande spelare i landslaget framöver?

– Det ska inte jag sitta och spekulera i. Men självklart ser de henne som en duktig spelare som hade kunnat bidra på planen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Australien slog Kanada. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.