Experten om VM-kvartsfinalerna: ”Några av favoriterna kan falla”

Uppdaterad
Publicerad

Idag börjar kvartsfinalerna spelas i VM. Storfavoriten USA ställs mot Serbien medan hemmanationen Australien tar sig an Belgien. SVT kommer att sända matcherna Australien-Belgien och Kina-Frankrike.

– Det är de två bästa matcherna så det blev en väldigt kul lottning, säger SVT:s expert Nick Rajacic.

Rajacic är nöjd med att lottningen inte gjorde att några av de allra största favoriterna möts redan i kvartsfinalerna.

– Det blev den mest rättvisa lottningen, men det kan fortfarande bli spännande och jag tror att någon av favoriterna kan falla, säger experten.

Rajacic tror till exempel att Australien kan få det tufft mot Belgien eftersom pressen på hemmanationen kommer att vara ”outhärdlig”. Dessutom skulle Frankrike med en bra insats kunna rubba kinesiskorna.

Trots allt tippar SVT-experten att det blir en drömfinal mellan USA och Australien när guldmedaljerna ska delas ut.

Expertens tips i kvartsfinalerna

USA-Serbien

”USA kommer att vinna, det är ganska solklart. Men jag tror att vi får se en fin basket ändå för Serbien har visat gång på gång att de vägrar ge sig.”

Kanada-Puerto Rico

”Kanada kommer att vinna. Jag satsar allt jag äger på att de går vidare”

Australien-Belgien

”Belgien har tappat sin megastjärna Emma Meesseman pga skada men jag har en känsla av att Australien kommer att ha så mycket press på sig, att det kommer bli tajt.”

Kina-Frankrike

”Kina har tillsammans med USA och Kanada visat bäst basket hittills men Frankrike har ett hemligt vapen och det är deras försvar. Det håller ruskigt hög nivå. Däremot är anfallet skakigt men om Frankrike klickar så kan även toppnationen Kina ryka.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.