Det hettade till rejält mellan Minnesota och Orlando i natt. Foto: TT

Fem spelare utvisade efter jättebråk i NBA

Uppdaterad
Publicerad

Fem spelare blev utvisade efter ett jättebråk i NBA-matchen mellan Minnsota och Orlando.

– Det ser inte alls bra ut, säger Moritz Wagner i Orlando.

Det var i den tredje perioden som kaoset var ett faktum. Minnesotas guard Austin Rivers hamnade i bråk med Orlandos center Mo Bamba, som satt på bänken med överdragströjan på sig. Rörliga bilder på bråket finns på NBA:s sajt.

Deras fajt spillde sedan över så blev slagsmålsungar på planen medan, spelare, ledare, domare och funktionärer försökte stoppa det från att eskalera ytterligare.

Efter en längre paus kunde matchen fortsätta med kraftigt decimerat manskap.

”Uppskattar att laget håller ihop”

– Man vill alltid spela med bästa laget och de utvisade spelarna saknades och samtidigt måste man vara ett proffs, säger Orlandos tyske spelare Moritz Wagner, som själv kastades ut efter ha fajtats med spelare i Detroit Pistons i december, till AP.

Det såg verkligen inte bra ut med så många personer inblandade i bråket.

– Man vill verkligen inte vara i de situationerna och det ser inte alls bra ut. Samtidigt finns det något inom mig som uppskattar att laget håller ihop sådär, säger Wagner som gjorde 19 poäng och bidrog till att Orlando vann i Minneapolis med 127-120.

MER BASKET: NBA-stjärnan firar poängshow med hamburgare (3 februari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Milwaukees storstjärna Giannis Antetokounmpo gillar snabbmat och är bra på basket. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.