– Det är brosk och vätska i knäet, säger Fontaine till SVT Sport. Foto: Bildbyrån

Knäskada stoppar stjärnan – missar Sveriges avgörande match

Uppdaterad
Publicerad

När Sverige tränade för sista gången inför matchen mot Belarus sågs Nathalie Fontaine med ett bandagerat knä vid sidan av.

Efter att ha testat knäet under dagens uppvärmning står det nu klart att hon inte kommer till spel.

– Stort avbräck så klart, säger SVT Sports expert Elisabeth Egnell.

Nathalie Fontaines drog på sig en knäskada i den tunga förlusten mot Spanien.

Den gör nu att hon missar den avgörande gruppspelsmatchen mot Belarus. Stjärnan testade att jogga under uppvärmningen – och det visade sig att kroppen inte håller.

– Vi tar det minut för minut. Det har känts lite bättre i dag än i går. Jag ska försöka jogga lite innan uppvärmningen och se om kroppen och knät hänger med. Om det känns bra så kanske det blir en minut in och ut, sade Fontaine till SVT Sport inför matchen.

– Stort avbräck så klart. Ett redan litet Sverige tappar man nu den som har varit bäst. Det blir tufft men öppnar upp för nya möjligheter, kanske kan det passa Kalis Loyd att få spela på en annan position, säger SVT Sports expert Elisabeth Egnell.

Även om skadan är oroande för svensk del, verkar det inte vara något allvarligt.

– Det är brosk och vätska i knäet och en stukning. Inga ledband eller ACL (korsband, reds. anm) eller så, vilket var tanken först. Jag vet inte om man är gammal eller sliten, men ja, sade Fontaine lite försiktigt tidigare idag.

”Rehabat i 32 timmar”

– Jobbiga timmar, känns som att jag har rehabat i 32 timmar i sträck. Det har varit mycket rehab, treatment, inte så mycket sömn. Det har behövts och går åt rätt håll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.